Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.

Om vannverket

 

     

Ibestad Vassverk SA ligger på Rolla i Ibestad Kommune og forsyner mesteparten av kommunens innbyggere med vann dvs. fra Fugleberg til Kalvegarden på Rolla, og via ei sjøledning over til Andørja forsynes området fra Aspelia til Breivika.

I mars 1946 startet arbeidet med det som nå er Ibestad Vassverk SA. Det var lærer Ove Norman som var drivkraften bak arbeidet og ble vannverkets første formann, og den 12.04.1950 ble vannverket registrert som andelslag i det som i dag er Brønnøysundregisteret.

Det første vannbassenget ble bygget i Skrindalen og forsynte strekningen Hamnvik/Ibestad. I første halvdel av 1970 ble verket utvidet til det forsyningsområdet som vi har i dag, og inntaket ble flyttet til Vik.

Totalt ligger det 34 300 meter med hovedledningsnett, i tillegg kommer stikkledninger til hver enkelt abonnent

Vannet som blir levert på nett kommer i fra to kilder i Drangen. Vannet blir samlet i en dam som ble bygd  og tatt i bruk i 1991. Dammen rommer ca 65 000 m3  

Vannet blir så silt og går i gjennom et meget kraftig UV anlegg som dreper bakteriene . I tillegg kjøres vannet igjennom et kloranlegg hvis fargetallet er uvanlig høyt, men dette er veldig sjeldent . Det samme hvis det er strømbrudd, så vil kloranlegget bli satt i gang via nødstrøm.

På Dyrstad ble den første pumpestasjonen bygget i 1994 da behovet for mer vann melde seg til rekefabrikken som lå på Bolla . To kraftige Flykt pumper hver på 33 KW sørget vekselsvis på stabilt trykk til Bolla/Rollnes. I tillegg har vi to mindre pumpestasjoner.

Administrasjonsbygg med verksted og garasje ble satt opp i 1998 i Hamnvik

I 2012 startet arbeidet med utregning av nye trykktanker og nytt reservoar  som skal sørge for trygt og ferdigrenset vann i minst 24 timer i tilfelle etter en akutt forurensing. Dette er et krav fra myndighetene som alle vannverk må etterkomme. 

 

 

Ove Norman (arkivfoto) 

     
     
     
Nedslagsfelt for Ibestad Vassverk    

Ibestad Vassverk SA
Mellomveien
9450 Hamnvik

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Org.nr.: 954 225 267

Telefon: 77 09 54 95
Telefax: 77 09 54 75
Mobil: 957 80 103

Joomla 2.5 Templates designed by InMotion Hosting Reviews